Warung Nasi Lemak Panas (Warisan Sambal Opah)

Baru2 ni,aku ada makan kat Warung Nasi Lemak Panas (Warisan Sambal Opah). Ok, memang nama kedai dia macam tu tau. Bukan aku saja2 nk tambah kurungan tu. Hehe.

Dari dulu teringin nak cuba, tapi sebab dia buka dari pukul 5.30 petang sampai 5.00 pagi, jadi tak pernah berkesempatan lagi.

Tapi baru-baru ni aku dapat try. My verdict- dari segi rasa aku bagi 2.5/5. Ambiance aku bagi 4/5. Aku bagi 2.5 sebab bagi aku, sambal dia yang jadi ikon dia, tak sebest mana. Nasi dia pun biasa jela. Kalau nak banding dengan nasi lemak panas Jalan 223, PJ, sana punya lagi sedaaaaap. Hehe.

Cuma suasana dia menarik. Dia ada banyak giler lauk pauk (layan diri). Lepas tu dia macam makan kat warung. Ambil nasi cari kerusi, duduk. Meja kerusi pun kecik2 je. Hari tu aku cuba lauk petai tumis dengan ayam goreng berempah. 2-2 ni sedap, tapi kalau sambal ngan nasi dia lagi sedap, mesti jadi lagiii sedap. Haha.

Jadi, kalau nak cuba, sila lah ke USJ 9, sebelah Masjid Al-Falah, belakang Restoran Munawarah menghadap Restoran Menara.

Have fun exploring the place!

Aku makan 2 bungkus?? Haha

Posted with WordPress for BlackBerry.

Advertisements

11 thoughts on “Warung Nasi Lemak Panas (Warisan Sambal Opah)

  1. wa pun da rasa nasilemak basic warisan sambal opah tu. Well….. wa nye personal komen, ……….setiap makanan mesti ada rasa garam, baik nasi nye atau lauk nye. Baru lah bole masuk dalam kategory SEDAP. So, sambal nye memang sedap yang tersendiri, tapi agak pedas. Siapa suka pedas memang memenuhi citarasa; sape tak suka pedas memang terjelir lidah. Nasi nye…… failed, tak sedap….. nasi lemak kena peroi atau seroi atau loose dan mesti ada rasa garam dan lemak yang secukupnye…… kombinasi garam gula dalam setiap nasi tak kira apa jenis nasi, adalah penting. Macam roti GARDENIA…. bole dimakan begitu sajaaaaaaaa.

  2. last nite i tried….ok …sedap gak sambal dia…tapi pedas….tapi orang punya la ramai…..maybe semua suka pedas…..

    1. pedas kan? saya pun tak faham orang ramai sangat. secara jujurnya saya tak berapa berkenan dengan sambal dia. hehe. dan harga kalau ambil lauk agak mahal..

  3. saya rasa kita patut pergi try ‘nasi lemak BK4 ‘ kat bandar kinrara…and kita compare…yang BK4 ni sedap…tak pedas…nasi dia sedap giler….pagi pagi dia ada bukak gerai kat BK4…orang berebut macam cabutan bertuah…

      1. khai….nasi lemak bk4 tu kat bandar kinrara…ko tanye le kekawan kat bandar kinrara…kat bk4….gerai pagi pagi….ada kat bk 4…ada kat bk 3….kekawan tau kot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s