Architecture in Ipoh, Malaysia (Series 1): Ipoh Railway Station and Dewan Bandaran Ipoh

Ipoh, from a millionaire’s town to a sleepy town and now, travelling to Ipoh seems to be getting traction among travellers worldwide, especially so after the city is featured in Lonely Planet’s top 10 destination to visit in Asia.

A few years back, I had an opportunity to visit Ipoh from Kuala Lumpur on a day trip, taking the Electric Train Service (ETS) which took me to Ipoh in just 2 hours. Together with RaW of Ramble and Wander and Jeff of Jeff’s Travels, we spent the whole day in Ipoh, taking photos of this historic city, famous for its trendy cafes.

For this first series, I am going to showcase the architecture of some buildings in Ipoh. Ipoh Railway Station and Dewan Bandaran Ipoh (Ipoh City Hall) will be the first two buildings being featured for this pioneer post.

Enjoy the photos!

Ipoh Railway Station

Dewan Bandaran Ipoh

+++++

Follow Kaki Jalans on Facebook and Instagram!

Advertisements

15 thoughts on “Architecture in Ipoh, Malaysia (Series 1): Ipoh Railway Station and Dewan Bandaran Ipoh

  1. I’m so curious with Ipoh, and will put it in the list for my next visit. Tapi kalau punya waktu lebih dari 4 hari.
    Btw, aku dua minggu ke dapan akan ke Malaysia. Tapi cuma 3 hari, jadi mungkin hanya untuk Melaka dan KL saja.

      1. Kantor di KL. Lalu rumah di mana Khai? Aku rencananya hari sabtu dan ahad (20-21 May) di KL nya. Bisa meet up kah? Nak cuba masakan khas di KL. Nasi Kandar is a must. Ada rekomendasi?

        Insya Allah next time ke Malaysia lagi akan main ke Ipoh. Pengen banget :-)

      2. Rumahnya di Kota Damansara Bart. Kalau naik MRT lebih kurang 50 minit perjalanan. Kalau bawa mobil tiada macet dalam 30-40 minit pun boleh sampai. hehe

        Bisa aja insyaAllahhh. Kasitau aja Bart. Nanti aku PM no telefon.

        Aku bisa suggestkan kalau nasi kandar itu di mana2 lebih kurang. Tapi, kalau kita meet up, aku bisa bawa ke banana leaf restaurant yang sangat besttt skali. heheheh

      3. Oo kota Damansara. Aku pernah dengar di salah satu lirik lagu.

        “Semalam I call you, you tak answer … and bla bla bla”, ada sebut kota Damanasara pun :-D

        Siap Khai, semoga bisa ketemu ya.
        Waah sepertinya sedap itu banana leaf restaurant :-D

      4. Hahah kau tahu lagu itu Bart?!

        Tapi lagu itu hanya di Damansara gak ada kotanya hehe. Damansara itu lebih ‘up’ dari Kota Damansara tapi tak apa lah, tunpang sekali. Hahaha

        Sedapp Baart! InsyaAllah ada rezki aku bawa di tempat yang local pergi

      5. Haha iyalaah, lagu itu liriknya lucu soalnya. Terkenal di Indonesia juga :-D

        Ooo jadi berbeda ya antara Damansara dan Kota Damansara? Aku pikir sama. Tapi tak apa, aku jadi tahu kalau itu ternyata dua tempat yang berbeda.

        Insya Allah Khai. Terimakasih sebelumnya. Btw, nomormu sudah aku catat. Nanti aku message via Whatsapp ya :-)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s